Vastgoedmarkt Young Talent Award 2020

Ook dit jaar reikt Vastgoedmarkt de Young Talent Award uit. De jury nodigt organisaties uit hun grootste vastgoedtalent te nomineren voor de Funda in business / Vastgoedmarkt Young Talent Award 2020.

Kandidaten moeten over tenminste vijf jaar werkervaring beschikken in het vastgoed. De winnaar ontvangt naast een award een opleidingscheque ter beschikking gesteld door de Amsterdam School of Real Estate (ASRE). Sinds 2014 reikt de ASRE een waardecheque uit aan de winnaar van deze Talent Award om zo bij te dragen aan het verder uitbouwen van zijn of haar carrière. 

 

Procedure

Een vastgoedtalent voordragen is mogelijk tot vrijdag 24 april 2020. Begin mei selecteert de jury vijf genomineerden uit de aanmeldingen. Hun namen worden vervolgens bekendgemaakt op Vastgoedmarkt.nl. Het debat tussen de vijf genomineerden vindt plaatst tijdens de vastgoedbeurs Provada 2020 in de RAI Amsterdam. Ook moeten zij een blog schrijven en een vlog maken.

Het slotdebat tussen de drie finalisten vindt in het najaar plaats tijdens het Nationale Vastgoeddiner van Vastgoedmarkt. Direct na afloop van het debat wordt de winnaar bekendgemaakt.

Criteria

Een vastgoedtalent moet voldoen aan de volgende eisen:

 • Tenminste vijf jaar werkervaring in de sector
 • Leeftijd tot 37 jaar
 • Bewezen prestaties geleverd in de vastgoedsector
 • Hoog opgeleid, minimaal HBO-niveau
 • Werkgever en kandidaat staan achter kandidering 

Jury

De jury bestaat uit: 

 • juryvoorzitter Marc Roos, CCO Funda
 • Peter Helfrich, Head of North-West Europe van Vastgoedvermogensbeheerder Patrizia
 • Flip van Overhagen, directeur//eigenaar Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting
 • Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing van projectontwikkelaar BPD en winnaar van de YTA in 2016
 • Lars van Engelen, het toptalent van 2019 en projectdirecteur Snippe Projecten
 • Servaas van der Laan, hoofdredacteur Vastgoedmarkt

 

Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019: Lars van Engelen

 

Lars van Engelen, projectdirecteur van Snippe Projecten, heeft de Funda in business/Vastgoedmarkt Young Talent Award 2019 gewonnen. Zijn ontwikkelplan Westerpark-Noord The Green City – een grootschalige, multifunctionele herontwikkeling van het monofunctionele bedrijventerrein Sloterdijk-Zuid – sprak de vakjury het meest aan.

Het was een close-call, want vóór de finale om 10.30 uur op 6 juni 2019 op de Vastgoedmarkt-stand op de Provada stonden de drie finalisten gelijk. Niraj Sewraj (31), stadsontwikkelaar bij BPD, had het beste blog geschreven. Lieske van Pelt, asset manager Retail CBRE Global Investors, haalde online de meeste stemmen binnen. De laatste weken heeft ze een eindspurt gemaakt en streefde daarmee Van Engelen net voorbij.

 
Vastgoedmarkt organiseerde in 2019 voor het twaalfde jaar de funda in business / Vastgoedmarkt Young Talent Award.