Servaas van der Laan (Voorzitter)

Hoofdredacteur Vastgoedmarkt

Servaas is financieel journalist en sinds oktober 2019 hoofdredacteur van Vastgoedmarkt. Na een flirt met de diplomatie op de Nederlandse ambassade in Rome begon Servaas zijn journalistieke carrière in 2012 bij Elsevier. Hier schreef hij als online nieuwsredacteur spraakmakende verhalen over identiteitsfraude, islamitisch terrorisme, MH17 en de migratiecrisis. In 2015 trok hij als verslaggever door Oost- en Zuid-Europa waar hij verslag deed van de migratiestromen.

Na een stormachtig bestaan als nieuwsredacteur koos hij in 2016 voor meer diepgang als redacteur economie voor Elsevier Weekblad. Voor dat blad schreef Servaas tientallen coververhalen over de impact van technologische veranderingen op de samenleving en over de huizen- en vastgoedmarkt. Het was met die laatste portefeuille waarmee hij zich in de kijker schreef bij Vastgoedmarkt, waar hij per 1 oktober 2019 aantrad als hoofdredacteur.

Peter Helfrich

Head of North-West Europe, Senior Managing Director  Patrizia


Peter Helfrich is directeur van Patrizia Nederland en sinds enige tijd tevens verantwoordelijk voor Noordwest-Europa, waaronder Nederland (1,8 miljard euro) en verschillende Noord-Europese landen (2 miljard euro) ressorteren.

Fusies en overnames zijn in het internationale vastgoed vermogensbeheer aan de orde van de dag. Hardst groeiende pan-Europese speler is ongetwijfeld Patrizia. Ooit een puur Duitse woningspeler, is het sedert 2006 in Frankfurt am Main genoteerde bedrijf uitgegroeid tot een allround vastgoedvermogensbeheerder met vestigingen in vijftien landen en 350 klanten wereldwijd.

Tot april 2014 was Helfrich drie jaar in dienst van vastgoedvermogensbeheerder CBRE Global Investors EMEA, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor Duitsland als Managing Director. Hij maakte die overstap als gevolg van de overname van ING Real Estate Investment Management (ING REIM) door CBRE GI. Aan ING REIM was Helfrich ruim tien jaar verbonden, onder andere als Regional Manager Nordics & Fund Manager ING Nordic Property Fund. Vanaf 1996 tot 2000 was deze veelzijdige vastgoedman makelaar voor internationaal vastgoedadviseur JLL.

Helfrich heeft een Master of Science in Real Estate behaald aan de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en studeerde daarvoor af in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Jessie Wagenaar

Directeur Verkoop en Gebiedsmarketing  BPD Ontwikkeling

Jessie Wagenaar is sinds april 2015 directeur Verkoop & Gebiedsmarketing bij BPD Ontwikkeling. In korte tijd heeft zij zich in de vastgoedsector ontwikkeld tot een autoriteit op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en (gebieds)marketing.
Onder haar leiding innoveert en professionaliseert BPD in rap tempo zijn klantcontact. Met haar team geeft Wagenaar succesvol invulling aan de ambitie om het klanten mogelijk te maken volledig online, fysiek of in elke gewenste mengvorm een nieuwe woning te kopen.

Jessie over het belang van sturen op woonvoorkeuren: ‘Verdichting in de stad en transformatie van leegstaand vastgoed zijn belangrijk bij de realisatie van de woonopgave; dat spreekt vanzelf. Maar de doelgroep die zich in de verdichte en getransformeerde stad niet thuis voelt, moet zijn weg vinden in de bestaande voorraad en in nieuwbouw. Weten hoe mensen willen wonen, is niet genoeg. Door te sturen op de kwalitatieve voorkeur van verschillende doelgroepen, ontstaat op middellange termijn een breder palet aan keuzes en een betere woningvoorraad.’

Jessie studeerde Studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam en heeft een afgeronde MBA.

Lars van Engelen

Projectdirecteur van Snippe Projecten

Sinds 2017 is Lars van Engelen projectdirecteur van Snippe Projecten in Diemen. Van Engelen kan vertrouwen op ruim zeven jaar ervaring in de vastgoedsector. Van Engelen heeft in een korte periode een enorme groei bereikt, prijst zijn werkgever hem aan. Hij staat aan het roer van Hyde Park in Hoofddorp, het meest recente stadsontwikkelingsproject van Snippe, en één van de grootste gebiedsontwikkelingen van het land.

Hij begon zijn carrière in maart 2011 als consultant bij CBRE, maakte in juli 2012 de overstap naar Grontmij Capital Consultants als analist en begon in februari 2013 bij Snippe. Daar werkte hij mee aan de spraakmakende Campus Diemen Zuid. Vanaf 2014 neemt Van Engelen de gehele marketing en verkoop op zich voor Holland Park. Hij zorgde ervoor dat ca. 2.200 woningen binnen ‘no time’ verkocht werden. In 2017 kocht Snippe Projecten samen met hun partner in Hoofdorp een leeg kantorenpark van meer dan honderdduizend m2 op. Hier worden ruim 3.800 woningen gebouwd.

Van Engelen is mede aandeelhouder en projectdirecteur. Met een team van 25 personen, zorgt hij ervoor dat het project in een rap tempo wordt gerealiseerd. Collega’s kennen hem als een harde werker, inspireerde en prettige collega, die weet hoe hij zijn collega’s waardeert en motiveert. Deze virtuoos studeerde vastgoed aan de Hogeschool Rotterdam, haalde een master in vastgoed management aan de University of Greenwich en volgde een pre master in Business Administration – Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen. 

 

Flip van Overhage

Directeur/ partner Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting

Sinds 2012 is Flip van Overhagen directeur/partner van Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting. In 2009 is Van Overhagen begonnen bij het makelaarskantoor. Hier is hij verantwoordelijk voor de verhuur en verkoop van onroerend goed van de portefeuille alsmede het adviseren van multinationals en MKB-bedrijven in huisvestingsvraagstukken. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de strategie, financiën, personeelszaken en interne processen binnen de organisatie. Vanaf 2012 is hij mede vennoot, naast Ans de Wijn. 

In 2017 heeft de aandelenoverdracht  plaatsgevonden en is Van Overhagen 100% directeur/eigenaar van Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting. Met een team van 10 personen behoort Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting tot de grootste organisaties van Nederland op de kantorenmarkt. Tot de opdrachtgevers behoren private beleggers, institutionele fondsen, ontwikkelaars, private equite fondsen en financiers. 

Van Overhagen studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en behaalde zijn master diploma voor de studie Business Administration en Bank, Finance en Insurance. Vervolgens behaalde hij zijn diploma SVM Nivo Basistheorie Taxateur o.z. Aansluitend wetd de MRE-opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate succesvol afgerond. Na het behalen van de Praktijktoets Makelaar Bedrijfsmatig Vastgoed werd Van Overhagen beëdigd tot NVM makelaar/ taxateur.