Hugo Roosjen grootste vastgoedtalent van 2020

Ook in dit bijzondere coronajaar streden er weer drie kandidaten om de Vastgoedmarkt Young Talent Award 2020.

Hugo Roosjen, als winkeltaxateur verbonden aan de afdeling Valuation & Advisory van Cushman & Wakefield heeft de Vastgoedmarkt Young Talent Award 2020 gewonnen. Zijn toekomstbestendige Straatjesmakers plan voor de Maastrichtse binnenstad viel ook erg in de smaak bij het publiek.

Zijn plan voor de Maastrichtse binnenstad werd door de jury bestempeld als ‘heel origineel’ en een ‘pakkend’ concept. Verder werd de 29-jarige taxateur geroemd om zijn presentatievaardigheden en goede energieke uitstraling. ‘Hugo is een uitstekende ambassadeur voor deze belangrijke prijs’, stelde juryvoorzitter Servaas van der Laan. Bij het publiek, dat 50 procent van de punten te verdelen had, vielen de blog, vlog en presentatie van de winnaar bijzonder in de smaak. ‘Ik ben onwijs trots’, sprak het toptalent van 2020 verheugd.

Juist in dit jaar moet de prijs doorgaan. Linksom of rechtsom, met of zonder sponsor, in het coronajaar 2020 moet er een jong vastgoedtalent opstaan die ons enthousiasmeert en inspireert. 

Sterke kandidaten

Roosjen moest het opnemen tegen twee andere sterke kandidaten: Sladjana Mijatovic, Sustainability and circular economy manager, bij projectontwikkelaar BPD en Leyla Yildirim, Director – Tax Real Estate, bij accountancyfirma PWC. Alle drie de finalisten hadden een vergelijkbare casus meegekregen. Uit onderzoek van Locatus blijkt dat de winkelgebieden in de centra van Maastricht, Zwolle en Enschede het hardst zijn getroffen door het coronavirus. Zij moesten tot het probleem in hun stadshart komen en vervolgens een realistisch, toekomstbestendig gebiedsconcept presenteren voor dit stadshart.

Jury

De jury bestond uit: 

  • juryvoorzitter Servaas van der Laan, hoofdredacteur Vastgoedmarkt
  • Peter Helfrich, Head of North-West Europe van Vastgoedvermogensbeheerder Patrizia
  • Flip van Overhagen, directeur//eigenaar Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting
  • Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing van projectontwikkelaar BPD en winnaar van de YTA in 2016
  • Lars van Engelen, het toptalent van 2019 en projectdirecteur Snippe Projecten

 

Ook in 2021 reiken wij de Vastoedmarkt Young Talent Award uit, meer informatie volgt op deze website.